Blog

Its Witchcraft

14.11.2012 16:49

Tak jsem se včera dívala na noční oblohu s úplňkem a říkala jsem si, že vlastně v každé z nás je skrytá malá čarodějka. A ostatně trocha magie by se hodila sem tam všem. Proto jsem se rozhodla sepsat způsob jak probudit v sobě svou magickou stránku, stačí následovat těchto pár jednoduchých kroků:

V prvé řadě je potřeba pořídit si vhodný oděv. V triku a riflích se prostě žádný rituál nevydaří, to je jasné. Můžete si samozřejmě ušít plášť ze staré maxisukně po mamce, ale pokud máte víc peněz než potřebujete rozhodně doporučuji pořídit něco stylovějšího. Některé značky jako Wildofox mají celé kolekce zasvěcené magii. A pokud vás takové šaty za pár tisícovek od Alexandra Mcqueena nezahřejí při nočním venkovním rituálu na těle tak na duši rozhodně ano. 

Wildfox - Podzim 2010

 

Alexander McQueen - Salem/Podzim 2007

 

Když už máte šat tak co ho tak ještě doplnit šperky? Pentagram na krk je samozřejmostí, jinak se hodí lebky, zvířátka a symboly ze všech možných kultur...

Alexander McQueen

 

 

A na závěr našeho čarodějného vzhledu je potřeba ještě správný make-up. Klasika jsou černé oči, rudé rty, ale fantazii se meze nekladou... A nezapomeňte na temný lak na nehty, stačí v podstatě jakýkoliv, ale pokud to chcete udělat opravdu správně tak si poříďte černý od společnosti Illamasqua.

 

Shu Uemura

 

Illamasqua - Art of Darkness/Winter 2010

 

Illamasqua

Tak a teď je potřeba dostat se do té správné nálady. Začít můžete sledováním filmu, který je pro každou čarodějku základem. Z roku 1973 - The Wicker Man (rozhodně ne tu novější verzi s Nicholasem Caigem, ta není vůbec inspirativní, jen hloupá...). Film vypráví o policistovi, který jede na ostrov vyšetřovat zmizení malé holčičky. Už od začátku je ale jasné, že to nebude běžný případ. Lidé na ostrově žijí vlastním životem s vlastními pravidly. A kolem zmizení holčičky jen narůstá množství záhad. A závěr, ten stojí za to, však se o tom přesvědčte. Trailer je tu: www.youtube.com/watch?v=5FdV-O8o7ok

A po filmu k správné náladě pomůže ještě ta správná hudba. Třeba z tohodle playlistu:

 

Vzhled a nálada by byly, tak ještě by to přeci jen chtělo nějaké znalosti. Knížek o magii je dnes celkem hodně a většina z nich za moc nestojí, takže jsem se rozhodla držet klasiky. První doporučenou knihou je Witchcraft Today od Geralda B. Gardnera, to je vlastně asi nejvíc klasika co může být, protože právě Gardner je považován za jednoho ze zakladatelů Wicca. Je to vlastně takový úvod do moderního čarodějnictví. Druhá kniha je o něco mladší a jedná se o takový úvod do Wiccy od Scotta Cunninghama. Vzhledem k tomu, že Wicca se většinou zaměřuje na praktikování rituálů ve skupině tak je to pro jednotlivce občas složité. A k tomu je tato kniha, popisuje jak být takovou čarodějkou samotářkou. Knížku si můžete zde stáhnout - obsahuje popis základních čarodějných svátků, nástrojů a také knihu stínů (tedy osobních receptů a návodů). Tak hezky studujte :)

 

  Scott Cunningham - Wicca - A Guide for a Solitary Practitioner.pdf (7,1 MB)

 

No a to je v podstatě vše, vypadáte tak jak máte, jste správně naladěné, víte jak na to tak už jen stačí jít ven a čarovat :) Sledovat fáze měsíce můžete třeba tu na úvodní straně, svíčky nakoupíte v Tescu a vše ostatní už máte. Tak snad jsem na nic podstatného nezapomněla.Jen si pamatujte, že proměňovat lidi proti jejich vůli v různá zvířátka není správné...

Vogue Crochet

14.11.2012 16:38

Tak konečně je to tu, vyšel můj oblíbený Vogue Knitting Magazine a nejen to, Special Edition Crochet - tedy pro anglicky nezdatné - speciální číslo věnované háčkování. Vzhledem k tomu, že háčkování mi jde výrazně lépe než pletení tak jsem z toho byla docela nadšená. A to především ze dvou důvodů. Za prvé, Vogue Knitting je jeden z velmi mála časopisů o pletení či háčkování, který nabízí projekty co jsou hezké, nositelné, elegantní a vhodné i pro lidi pod 50 let. Tedy Praktická žena má sem tam taky hezké návrhy, ale většinu z nich bych řadila spíše do průmeru a některé i do podprůměru. O háčkování Dana ani nemluvě. No a za druhé, naposledy Vogue vydal speciální časopis věnovaný háčkování v roce 1994! Tak doufám, že tentokrát bude o něj větší zájem a Vogue se rozhodne podobny časopis vydat dříve než za dalších 18 let.

A co v něm najdete? Jsou tu čtyři různé kolekce a projekty různé obtížnosti, takže něco pro všechny, Vzhledem k tomu, že je před létem tak je většinua modelů zaměřena na toto období, ale ostatně háčkovaná móda se stejně nejvíce hodí právě na léto. Mezi modely, které mě zaujali nejvíce patří tyto:

Čepici jsem dotvořila asi před týdnem a už je ve skříni. Je poměrně jednoduchá a hotová za dva večery u televize (což je výhodou pro nepříliš trpělivé jedince). Také jsem se pustila do toho barevného, asymetrického svetru. Ten zabere rozhodně déle než dva večery a doporučovala bych ho pro zdatnější tvořivce. Výhodou ale je, že můžete vybrat zcela jinou barevnou paletu a hotové dílo pak působí úplně jinak. Snad se mi podaří sem přidat i fotografii až ho doháčkuji.

Pokud vás časopis zaujal tak doporučuji mrknout na celý obsah na stránkách Vogue Knitting, kde se dá také zakoupit.